Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Wilsum thuis te sterk voor Swift'64 (door: Wilsum)
6 maart 2010  
 
Wilsum heeft om de bovenste plaatsen in de vierde klasse D prima zaken gedaan, dankzij een 3-0 overwinning op Swift '64 blijft het in het spoor van titelkandidaten KHC en HTC die beiden ook wisten te winnen.

Eindelijk kon er weer op eigen veld worden gespeeld, voor eigen publiek. Dat publiek zag een gretig Wilsum dat Swift vroeg probeerde vast te zetten. De thuisploeg creeŽrde een aantal goede mogelijkheden en kwam verdiend op voorsprong. Na een goede aanval was het Mark van de Wetering die net buiten het strafschopgebied in balbezit kwam. Zijn schot, een schuiver in de linkerhoek, betekende 1-0.

Na rust voerde Wilsum de boventoon. Stefan Kuiper tekende voor de 2-0. In het zestienmetergebied draaide hij goed weg nadat hij door Wiljan van Zuthem werd aangespeeld. Van Zuthem zette Wilsum vervolgens op een comfortabele voorsprong. Hij vermaakte het thuispubliek dankzij een sterk individuele actie en een schot in de rechterbovenhoek. Swift probeerde wat terug te doen en doordat Wilsum af en toe te ver achterover leunde kreeg het mogelijkheden wat terug te doen. Toen dat niet lukte was het woord weer aan de thuisploeg, maar de kansen de score verder uit te breiden werden niet aangepakt.

Ook volgende week speelt Wilsum thuis, dan komt Noord Veluwe Boys op bezoek.

Bron: Wilsum

Doelpunten:
  1-0  Mark van de Wetering 
  2-0  Stefan Kuiper 
  3-0  Wiljan van Zuthem