Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Hatto Heim – Avereest
14 oktober 2006  
 
Hatto Heim heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om de eerste periode. Op eigen veld werd Avereest met 1-0 verslagen, terwijl de naaste concurrenten allemaal punten verspeelden. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, maar de week erop is een overwinning bij Nieuwleusen genoeg voor het behalen van de eerste periodetitel.

Hatto Heim kon tegen Avereest nog niet beschikken over de geblesseerden Marc Plender en Harmen Weuring. Met vier wijzigingen ten opzichte van het team dat vorige week het onderspit dolf bij Den Ham stuurde trainer Jan Langevoord zijn manschappen het veld op. Al snel werd duidelijk dat Hatto Heim met niets minder genoegen moest nemen dan de drie punten. De lichtelijk gevreesde voorhoede werd prima in toom gehouden door de mandekkers Bril, Van der Kolk en Bruins. Op de rest van het veld beschikte Hatto Heim gewoonweg over meer kwaliteit dan de bezoekers.
Het overwicht resulteerde tijdens de eerste helft in een aantal goede kansen. Marcel van Loo schoof de bal oog in oog met de doelman net naast, terwijl de opgekomen libero Otten na een mooi uitgespeelde aanval ook faalde terwijl hij alleen voor de keeper stond. Een mooie volley van Van der Kolk uit een corner mistte het doel eveneens maar net. De 1-0 kon niet uitblijven en na ruim een half uur was het Arnoud Teuben die Hatto Heim op voorsprong zette. Hij rondde een mooi passje van Maarten Teuben knap af.

In de tweede helft ging Hatto Heim op de zelfde voet door. De geelblauwen waren veel sterker dan de kampioen van de vierde klasse van vorig seizoen. Vele kansen werden gecreëerd, er werd alleen vergeten om te scoren. Vooral Maarten Teuben mag zich dit aanrekenen. Meerdere malen werd hij prachtig in stelling gebracht om te scoren, maar in de afronding ontbrak het aan overtuiging om Hatto Heim op een veilige voorsprong te zetten. Daarnaast deed de doelman van Avereest ook erg goed werk. Vooral bij een mooie volley van Arnoud Teuben redde hij met een prachtige reflex.
Omdat het slechts 1-0 was, gingen de bezoekers langzaam nog geloven in een puntje. In de slotfase werd gehoopt dat één van hun vele lange ballen een keer goed zou vallen, maar dit was niet het geval. De promovendus werd niet meer gevaarlijk, zodat de punten verdiend in Hattem bleven. De overwinning had echter veel hoger uit moeten vallen.
De opstelling: Frank Bloemert; Henri Bruins, Edwin Otten, Paul-Sietse van der Kolk, Robert Bril; Marcel van Loo, Bertwin Kroes, Willard Bredewold; Arnoud Teuben, Maarten Teuben (88, Erik Schroten) en Erik van ’t Ende (55, Jurgen van der Weerd).

Bron: Hatto Heim

Doelpunten:
'30  1-0  Arnoud Teuben