Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
CSV ’28 doet zichzelf de das om
14 oktober 2006  
 
Pupil van de week, Sybren Lamberink van de E2, mocht na de toss op het doel van de tegenstander afgaan en ‘poortte’ daarbij de keeper van ASC. Dat goede begin trachtte CSV door te trekken door met veel druk de wedstrijd te beginnen. Een schot van Elvin Matuankotta smoorde in de verdediging en een halve omhaal van Roger Knoops ging net over. Door fors geknoei in de verdediging van CSV kon ASC 0-1 scoren. Anne Pruim benutte die kans, na goed aangeven van Frans van Pijkeren. CSV wil dan gelijk maken. Mathijs Kremer lost een goed afstandsschot wat geen doel treft en een combinatie tussen Jelle Schulting, Raymond Lachenal en Elvin Matuankotta kan alleen maar door hands van ASC gestuit worden. De vrije trap levert niets op. Na ongeveer een half uur is het dan toch raak. Een voorzet van Elvin Matuankotta, na goed doorzetten op de linker kant, wordt door Raymond Lachenal heel knap in de korte hoek ingeschoten (1-1). CSV ’28 is kennelijk nog wat in hogere sferen, want de volgende minuut kopt Michel van Spijker heel fraai de 1-2 in het doel van CSV. Voor de pauze wil CSV de stand weer gelijktrekken, maar pogingen van Jeroen Soppe (2x), Arnie Pot en Pascal Frederiks falen.
Na de thee houdt CSV het beste van het spel. Toch komt de ploeg nog verder achterop door een blunder van doelman Luc Jonker, die een terugspeelbal finaal verkeerd verwerkt en zo Frans van Pijkeren in staat stelt om 1-3 te scoren. Het was beslist niet de middag van Luc Jonker, want even later gaat het bij een volgende terugspeelbal bijna weer mis! Trainer Pot gooit dan alles op de aanval en wisselt een verdediger (Jelle Schulting) voor een extra aanvaller (Hasan Duman). Deze ingreep levert na vijf minuten al succes op. Na een overtreding op Yavuz Özdemir, kopt Arnie Pot de vrije trap in het ASC-doel (2-3). De kansen die Yavuz Özdemir en Elvin Matuankotta daarna nog krijgen worden niet benut. Het is jammer dat Hasan Duman na een mooie actie zelf wilde scoren en niet een van zijn vrijstaande ploegmaten in staat stelde om gelijk te maken. Nu droop CSV na het laatste fluitsignaal van de warrig fluitende scheidsrechter, af met een thuisnederlaag, die het grotendeels aan zichzelf had te wijten. Door deze uitslag verliest CSV bovendien de koppositie.

Opstelling: Doel: Luc Jonker. Verdediging: Jelle Schulting (64. Hasan Duman), Arnie Pot (80. Jeroen Broekroelofs), Pascal Frederiks en Gerben Nagel. Middenveld: Roger Knoops, Yavuz Özdemir, Jeroen Soppe en Mathijs Kremer. Voorhoede: Raymond Lachenal en Elvin Matuankotta.

Door: Maurits Vermeulen


Bron: CSV

Doelpunten:
  0-1  Anne Pruim 
'30  1-1  Raymond Lachenal 
'31  1-2  Michel van Spijker 
  1-3  Frans van Pijkeren 
  2-3  Arnie Pot