Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
CSV ’28 periodekampioen door 0-1 winst bij HTC
28 oktober 2006  
 
Het was een drukte van belang, zaterdagmiddag bij HTC. Een open dag, gekoppeld aan de ingebruikname van het vernieuwde kunstgras hoofdveld, bracht veel extra mensen naar het sportpark. En met een winstpartij tegen rivaal CSV zou HTC het feest nog meer vergroten. Bovendien zou de club daarmee de aansluiting met de top behouden. CSV had andere belangen. Het moest winnen, wilde het nog enigszins kans maken op de eerste periodetitel. Ingrediënten dus, voor een interessante pot voetbal.

Beide ploegen begonnen voorzichtig maar het is CSV, wat daarna het betere van het spel heeft. Het eerste en ook meeste gevaar komt de middag van links via de erg sterk spelende Gerben Nagel. Zijn voorzet wordt door Roger Knoops overgeschoten. Toch komen er meer kansjes. Zo ziet Raymond Lachenal zijn schot ‘smoren’ in de verdediging van HTC, na goed doorzetten van Elvin Matuankotta en mislukt een hoogstaande hakbal van Gerben Nagel, na een vlot lopende aanval van rechts. Na een half uur spelen krijgt Raymond Lachenal de beste kans om CSV op voorsprong te zetten. Hij mist echter een vrije kans binnen het 16-meter gebied, na goed voorbereidend werk van Jeroen Soppe en Roger Knoops. Daarna zakt CSV terug en neemt HTC het initiatief. Gevaarlijk wordt het als Coen Dunning dreigt door te breken, maar de HTC-spits laat zich te ver naar de kant drijven om nog succesvol te zijn.
Na de rust begint CSV goed. Via een uitval van Yavuz Özdemir schiet Roger Knoops naast. Daarna is het de beurt aan HTC. Na een handige actie van Pieter Blom kopt Mark de Boer echter over het CSV-doel. Nadat Elvin Matuankotta op aangeven van Gerben Nagel nog een kans mist is het toch raak via Yavuz Özdemir. Hij rondt een vlot lopende aanval via Jeroen Soppe en de goed mee opgekomen Jelle Schulting gemakkelijk af (0-1). Het laatste kwartier is dan voor HTC. Het wordt gevaarlijk bij een prima genomen corner, die voorlangs het doel van CSV zeilt en daarna krijgt invaller Zander van Haarlem nog een kans. Ook zijn schot gaat net naast.
Na het laatste fluitsignaal van de niet altijd consequent fluitende scheidsrechter Hellegering verlaat CSV als winnaar het veld. De vreugde wordt nog groter als dan blijkt dat Hatto Heim verrassend gelijk heeft gespeeld en CSV de eerste periode pakt. Weliswaar op doelsaldo, maar dat kan de pret niet drukken. Zo kan CSV ’28 zijn eigen feestje vieren tijdens de HTC-festiviteiten.
Trainer Bauke Pot kijkt, als hij gefeliciteerd wordt, al duidelijk naar de toekomst, door op te merken dat een periode winnen erg mooi is, maar dat de ploeg een hoger doel heeft, nl. kampioen worden.

CVS speelde in de volgende opstelling:
Doel: Luc Jonker. Verdediging: Jelle Schulting, Arnie Pot, Pascal Frederiks en Edgar Dolleman (85. Jeroen Broekroelofs). Middenveld: Roger Knoops, Yavuz Özdemir, Jeroen Soppe en Gerben Nagel. Voorhoede: Raymond Lachenal (70. Hasan Duman) en Elwin Matuankotta.

Bron: CSV

Doelpunten:
'78  0-1  Yuvos Ozdemir