v.v. Bergentheim - Avereest (1 - 0) 4 - 0
4 november 2006

Bergentheim won afgelopen zaterdag met 4-0 van opponent Avereest en herstelde zich daarmee van een moeilijke periode. Voor rust schoot Wilko Eggengoor Bergentheim op voorsprong en na rust waren het Gert v/d Weide, Edwin Slot en Eddy Eggengoor die Bergentheim naar een grote voorsprong schoten.

Langzaam maar zeker loopt de ziekenboeg bij Bergentheim leeg. De lang geblesseerde
Wilko Eggengoor maakte dan ook zijn debuut in deze competitie en deed al na 17 minuten van zich spreken door met een droge knal Bergentheim op een voorsprong te zetten. Na dit doelpunt groeide het vertrouwen bij de groenwitten dat alleen in de eerste 5 minuten een grote kans weggaf maar de voorwaartsen van Avereest wisten hier geen raad mee.

In de 2e helft was het uitblinker Gert v/d Weide die beheerst maar op een fantastische wijze de wedstrijd besliste. De fraaie lob van Maarten ten Brinke werd ten onrechte afgekeurd, nadat hij een schouderduw gaf aan de tegenstander en hiervoor werd teruggefloten. Even later speelde Eddy Eggengoor zich vrij en paaste Maarten ten Brinke de bal in de zestien meter in, waarna de verdediger hem vol in de rug liep. De scheidsrechter kende een strafschop toe waarna Edwin Slot scoorde de 3-0 uit een terecht gegeven strafschop en de hardwerkende spits Eddy Eggengoor zag zijn bal via de verdediger van Avereest in het doel verdwijnen.

Na de 4-0 kreeg Bergentheim alle ruimte van Avereest om de uitslag nog groter te maken maar de doelman van Avereest voorkwam een blamage deze middag.
Zaterdag a.s. speelt Bergentheim in en tegen Nieuwleusen, aanvang 14.30 uur.

Bron: Bergentheim

1-0  Wilco Eggengoor
  2-0  Gert van der Weide
  3-0  Edwin Slot
  4-0  Eddy Eggengoor