Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
CSV'28 - Hatto Heim
11 november 2006  
 
De topper in de derde klasse C is voor Hatto Heim teleurstellend geindigd. Optisch gezien deden de ploegen niets voor elkaar onder, maar na 90 minuten was het 2-0 voor de Zwollenaren. Door de zege staat CSV'28 nu alleen bovenaan.

Naast de bekende blessures van Harmen Weuring en Marc Plender, waren ook Marcel van Loo, Edwin Otten en Maarten Teuben niet inzetbaar. Dit toonde ook direct de kracht aan van de brede selectie van Hatto Heim, want vanaf het begin stond het elftal tegen CSV'28 gewoon als een huis. Voor het eerst dit seizoen werd aangetreden in een 4-4-2 systeem en dit bleek ideaal om het spelletje van de thuisploeg te bestrijden. Beide teams namen in de eerste helft een wat afwachtende houding aan en waren niet in staat om grote kansen te creeeren. Hatto Heim kreeg n behoorlijke kans, toen Erik van 't Ende knap werd vrijgespeeld door Jurgen van der Weerd. Van 't Ende raakte de bal echter volledig verkeerd, zodat CSV'28 met de schrik vrij kwam.
Vanuit het niets scoorden de Zwollenaren tien minuten voor rust toch de openingstreffer. En moment van onachtzaamheid in de Hattemse defensie werd genadeloos hard afgestraft door Matuankotta. Na een mooie dieptepass wist hij in tweede instantie de 1-0 aan te tekenen.
Direct na de aftrap van de tweede helft zou het bijna 2-0 worden, maar vanaf dat moment was het Hatto Heim dat zich vooral met aanvallen bezig hield. Uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar via standaardsituaties en fouten bij de Zwollenaren had Erik van 't Ende tot drie keer toe de gelijkmaker op zijn schoen en hoofd.
Vervolgens ging er een gouden voetbalwet op, want op zulk soort momenten valt de treffer altijd aan de andere kant. Henri Bruins verlengde een lange bal ongewild met het hoofd naar Roger Knoops, die alleen op doelman Bloemert door kon. Knoops bleef kalm en zorgde tussen de benen van Bloemert door voor de 2-0.
Met nog een kwartier te spelen was het duel beslist. Hatto Heim probeerde de aansluiting nog wel te vinden, maar kwam niet meer bij een treffer in de buurt. Ondanks dat het veldspel weinig onderdeed voor dat van de Zwollenaren, stonden de geelblauwen na 90 minuten toch met lege handen. Volgende week zal het voor Hatto Heim belangrijk worden om de aansluiting met CSV'28 te behouden, dan moet in Hattem worden aangetreden tegen Lemele.
De opstelling: Frank Bloemert; Erik Schroten, Paul-Sietse van der Kolk, Henri Bruins, Robert Bril (70, Arnoud Teuben); Maurice van Raalte, Willard Bredewolt, Bertwin Kroes, Edwin Oosting; Erik van 't Ende (75, Edwin van Guilik), en Jurgen van der Weerd.

Bron: Hatto Heim

Doelpunten:
'30  1-0  Elvin Matuankotta 
'75  2-0  Roger Knoops