Zevenklapper S.V. Nieuwleusen tegen Wijthmen
18 november 2006

Zaterdag moest Nieuwleusen afreizen naar Wijthmen voor een belangrijke wedstrijd. Voor Wijthmen om aansluiting te houden bij de middenmoot en voor S.V. Nieuwleusen om aansluiting te houden bij de top.

Het was van het begin af aan duidelijk dat S.V. Nieuwleusen voor 3 punten was gekomen. De start was prima. Al in de 2e minuut gaf Martin Jansen een prima voorzet, waarna het iets te zachte schot van Tom Odink door een verdediger van de doellijn gehaald kon worden. In de 7e minuut gaat Erwin Dijk een mooie combinatie aan met Tom Odink. Erwin Dijk wordt aangetikt door de verdediger en krijgt een penalty, deze wordt door Tom professioneel benut: 0-1. Hierna krijgt S.V. Nieuwleusen nog diverse kansen via Rob Muller, Martin Jansen, Jeffrey Groeneveld en Tom Odink. In de 35e minuut kan de Nieuwleusen aanhang opnieuw juichen. Arjan Visscher komt vrij op rechts en ziet vanuit zijn linkerooghoek dat de keeper iets te ver voor zijn doel staat, waarna Arjan de bal fenomenaal over de keeper heenlobt: 0-2. Wijthmen probeert hierna iets terug te doen, maar Jori redt prima met de voeten. Vlak voor rust geeft Arjan Visscher een prima pass op Jeffrey Groeneveld, die niet voor eigen succes gaat, maar vanuit zijn rechterooghoek Tom Odink bedient en die de 0-3 binnenschuift. Net voor rust raakt Rob Muller een bal hard die voor het doel van Wijthmen dwarrelt, onder druk van Rob raakt een verdediger zo de kluts kwijt, dat hij de bal achter zijn eigen doelman kopt: 0-4.

Na rust is er een tijd niets te beleven. S.V. Nieuwleusen neemt gas terug en Wijthmen is niet bij machte om ook maar iets uit te richten. In de 64e minuut geeft de ingevallen Nico Kleen de bal prima op Erwin Dijk die de bal onder de keeper doorschuift: 0-5. Al twee minuten later scoort Jeffrey Groeneveld de 0-6, volgens het altijd trouwe aanwezige erelid de heer G.J. Schuurman, kuilde (“koelde” voor in de rubriek “Zo zegge wij dat”) de bal mooi langs de keeper. Vertaling: tergend langzaam rollend, enigszins stuiterend. In de 73e minuut was er een fraaie aanval van S.V. Nieuwleusen, die als een warm mes door de boter sneed. Erwin Dijk bediende Tom Odink die de bal prima langs de keeper schoof: 0-7. In de één na laatste minuut wordt nog een treffer van Nieuwleusen afgekeurd op aangeven van de altijd eerlijke grensrechter Hendrik Jan Klomp. Hierna krijgt Wijthmen nog een corner, die ongelukkig bij Rob Muller op de hand terechtkomt. Wijthmen redt de spreekwoordelijke eer door de penalty te benutten: 1-7.

De concurrenten verspeelden allemaal punten, zodat S.V. Nieuwleusen zeker de aansluiting bij de topplaatsen behoudt. S.V. Nieuwleusen was fel in de duels, voorwaarde nummer 1 om te winnen en liet daarna fris combinatievoetbal zien. Op deze wijze kan het inderdaad volgend jaar nog een heel mooi jubileumjaar worden!

Bron: sv Nieuwleusen

0-1  Tom Odink
  0-2  Arjan Visscher
  0-3  Tom Odink
  0-4  Onbekende Speler
  0-5  Erwin Dijk
  0-6  Jeffrey Groeneveld
  0-7  Tom Odink